Publisert på

Derfor er dugnad med sokker bedre enn dopapir

Dugnad med sokker er bedre enn dopapir

Dugnad med sokker er bedre enn dopapir. Det er vår påstand.

Vi skal fortelle deg hvorfor vi mener det. I dag er dopapir brukt av mange grupper som trenger penger til ulike formål. Russ er en stor gruppe, idrettslag en annen stor gruppe og det finnes tusenvis av skoleungdom som sparer til klasseturer.

Det er mange fordeler med dopapirdugnad, og vi synes absolutt at det er et alternativ som alle bør vurdere. Fra vårt ståsted er det, derimot, noen ulemper som bør tas med i betraktningen.

Markedet for dopapirdugnad er nå så fult at mange risikerer å sitte på sine lagre av dopapir. Vi er ukentlig i styremøter med idrettslag som har forsøkt seg på dopapirdugnad, og brenner inne med store lagre. Det er rett og slett for mange dugnadsgrupper som selger dopapir.

Dopapir er priset opp 3-4 ganger sammenliknet med butikkpris. Det er, etter vår mening, svært uheldig. Ukentlig ser vi priser på sekker med dopapir som ligger på 100-150 kroner i butikk. Og man kan da lure på hvorfor noen vil kjøpe det samme produktet for 350-400 kroner. Det generelle inntrykket vårt, er at mange synes dette er altfor dyrt.

Det fysiske volumet med sekker på sekker er så stort og vanskelig å håndtere. Det er tilnærmet umulig for en ungdom å dra med seg 4-5 sekker selv. Alt må i bil for å transporteres, og ikke kan mor eller far ta med seg sekkene på kontoret for å selge til kolleger.

Dugnad med sokker har så mange fordeler over dopapir. Vi lister dem opp her:

  • Prisen på våre esker med sokker er riktig priset sammenliknet med butikk. Våre produkter er ikke priset opp 3-4 ganger prisen i butikk, og samtidig klarer vi å gi en høy fortjeneste! Det er noe alle bør merke seg.
  • Vi har høy kvalitet på våre produkter. Vi har selv kontroll på design og produksjon. Dugnadsgrupper skal slippe å selge noe som nærmiljøet egentlig ikke vil ha. Vårt mål er at nærmiljøet skal føle at de virkelig får noe igjen for pengene og ønske å kjøpe igjen under neste dugnad.
  • Vår innpakning er særdeles gode. Dette er produkter som lett kan brukes til gaver, for eksempel til jul. Det merker vi har blitt svært populært.
  • Fysisk sett er våre produkter svært små, lette å håndtere for alle involverte. Mange tar med seg posen på jobb og selger innholdet i lunsjen.
  • Høy fortjeneste på våre sokker, ullbuffer, ullsokker, bambussokker med mere.

Vi kan liste opp flere gode argumenter for hvorfor vi mener dugnad med sokker er den beste måten å tjene penger på, men vi stopper her. Takk for at du leser vår dugnadsblogg.